Edhe pse të anagzhuar me aktivitet e tyre, George Clooney dhe bashkëshortja e tij Amal Alamuddin dhe George Clooney kanë vendosur të ndihmojnë një djale te ri nga Iraku, duke i dhënë atij mundësinë për të qëndruar në Amerikë dhe të studiojë në Universitetin e Chicagos.

’Ai ka humbur gjithçka, ka kërkuar drejtësi dhe jo hakmarrje’. Kështu Amal ka treguar për David Letterman motivet e këtij gjesti.

Të prekur nga historia dramatike e Hazim Avdal, (kështu quhet djali), George dhe Amal kanë vendosur ta ndihmojnë, duke e ftuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe duke i financuar studimet në Universitetin e Chicagos.

41