Presidenti sirian Bashar al-Assad tha se vetëm shteti sirian mund të mbrojë grupet në veri të vendit dhe tha se ushtria do të “lirojë çdo pëllëmbë siriane” nga trupat e huaja.

“Çdo inç i Sirisë do të çlirohet, dhe çdo njeri që ndërhyn është armik”, tha ai në një fjalim të transmetuar në televizion.

14