Prifti katolik kosovar Don Lush Gjergji, në fjalimin që ka mbajtur përpara gjytyrymëve kosovarë të cilët organizuan një konferencë anti-shkencore për të përkujtuar 550 vjetorin e zhdukjes së “Gjergj Kastrioti – Skënderbeut” në Prishtinë, u ka kujtuar kosovarëve me emra turq që organizuan këtë konferencë, që ata duhet të konvertohen në katolikë.

Prifti Don Lush Gjergji, pa iu dridhur syri i ka apeluar drejtorit të institutit te historise se Prishtines, Sabit Syla. Ministrit të Arsimit të Kosovës, Shyqyri Bytyci, Jahja Llukës dhe myslimanëve të tjerë kosovarë që ishin në këtë anti-konferencë që nëse e duan Skënderbeun ata duhet të kthehen në fenë e princit serb që shqipot kanë hero: Krishtërimin.

Don Lushi tha ndër të tjera:

“Gjergj Kastrioti – Skënderbeu pati forcën, vizionin, guximin, trimërinë t’i kthehet vetvetes, rrënjëve ilire dhe arbërore, fesë së krishterë dhe të vërtetës historike. Kthimi te burimi është porosi dhe testament shpirtëror i tij edhe sot për ne, kaq të ndarë dhe të përçarë, të shkapërderdhur anekënd, pa ndonjë identitet dhe personalitet bazik, pa vetëdije dhe përcaktim në këto tri pika: kush jemi, çka duam dhe si duam të realizojmë atë çka vërtet duam.”

Don Lushi i cili ndryshe nga kleri katolik nëpër botë – që sot qendron i akuzuar dhe turpëruar për pedofili dhe pederasti – me kokën lart mori pjesë në këtë tubim i cili pretendonte të ishte shkencor. Ndërsa kuptohet që shkenca e vetme që Don Lushi mund të bënte në këtë tubim, ishte të bënte ndonjë konfesion për pedofilinë në radhët e klerit të Kishën Katolike, në të kundërt ai provoi të ishte ylli i konferencës.

Xhahilët me emra turq të Tiranës dhe Prishtinës sikur Sabiti, Jahjai, Beqiri e Shyqyria e pritën me duartrokitje fjalimin e Don Lushit. Pasi kanë adoptuar një serb për hero të tyre, katundarët e Tiranës dhe Prishtinës e panë si një sihariq të mirë apelin e Don Lushit për tu vaftisur nga Popët e Vatikanit.

1256