Drejtori i Koordinimit të Prefekturave në Ministrinë e Brendshme, Bekim Murati bën publik bilancin e dëmeve dhe angazhimin e shtetit për përballimin e tyre.

I ftuar në emisionin “Debate në Channel One” të gazetarit Roland Qafoku, Murati deklaroi se menaxhimi i këtyre përmbytjeve nuk mund të krahasohet me menaxhimet e viteve 2010, 2011, 2013.

Madje përpara se të jepte shifrat e përmbytjeve në datat 2, 3 dhe 4 dhjetor, ai bëri një akuzë të fortë për periudhën e 7 viteve më parë.

“Gjatë menaxhimit të përmbytjeve në vitin 2010, helikopterët u përdorin si taksi për politikanët”, – tha Murati.

Sipas tij, shifrat e shpenzimit të karburantit për helikopterë janë tmerrësisht të larta.

25