Regjimi izraelit i cili kërkoi ndihmë nga Amerika dhe Rusia për të ulur tensionin, pas uljes së një avioni ushtarak nga ana e ushtrisë siriane, deklaroi se operacioni kishte përfunduar për ta.

Sipas raportit të televizionit El Menar, zëdhënësi i ushtrisë izraelite, në lidhje me zhvillimet që rezultuan në uljen e një avioni ushtarak F-16 nga ana e Sirisë, tha se: “Operacionet ushtarake të sotme kanë përfunduar për ne.”

Televizioni izraelit Kanal 10 ka njoftuar se një nga zyrtarët e lartë izraelit nuk dëshiron që tensioni të përshkallëzohet.

Gazeta Yediot Ahronot raportoi se regjimi izraelit donte që amerikanët dhe rusët të ndërhynin urgjentisht për të parandaluar tensionet në veri.

Zëdhënësi arab i ushtrisë izraelite, Avihai Adrai, pas uljes së aeroplanit F-16 nga ushtria siriane, në deklaratën e bërë në llogarinë e tij në Twitter, ai tha se Izraeli i është përgjigjur përpjekjes së Iranit dhe Sirisë për të shkelur hapësirën ajrore izraelite dhe se ushtria është vënë në alarm për të gjitha llojet e skenarëve.

Burimi : Yakın Doğu Haber/ ML

121