Kur mendojmë për shtete brenda Bashkimit Evropian, mendja na shkon tek zhvillimi dhe tek tekonologjia.

Edhe pse duket e pabesueshme, ka komunitete që ndodhen në shtetet e BE-së, por jetojnë sin ë mesjetë.

Ata nuk duan teknologjinë dhe janë fanatikë të zakoneve të tyre.

Këto foto janë bërë në fshatrat e largëta të Rumanisë. Banorët në këto fshatra jetojnë, punojnë dhe festojnë pa ndërhyrjen e teknologjisë. Kjo zonë ndodhet në Maramures në Rumani.

Besojeni, por këta njezë punojnë dhe sigurojnë vetë të mirat materiale duke filluar nga buka, mishin bulmeti, frutat etj.

Ata shprehen se janë të lumtur me jetesën e tyre dhe janë fanatikë në përcjelljen e traditave të tyre brez pas brezi.

Romania, Transylvania, Tibisco Valley

92