Karnavalet në Portugali nuk kanë kursyer drejtuesit kryesorë politikë të botës, apo më mirë ata që janë në qendër të lajmeve.

Presidenti rus, Vladimir Putin, ai amerikan, Donald Trump dhe kreu i Koresë së Veriut, Kim Jong-un janë paraqitur si peshkaqenë apo në pozicione tallëse.

Karnavalet u organizuan në Torres Vedras dhe njerëzit dolën me mijëra pavarësisht shiut. Edhe Merkel e paraqitur si sirenë nuk I mungonte dekorit të aktivitetit që i kushton shumë vëmendje satirës politike.

35