E cilësuar si një nga vendet me standartet më të larta të jetesës, Norvegjia ka hartuar një plan të ri masash ku ofron mundësi punësimi për emigrantët që duan të punojnë në këtë shtet për disa profesione të caktuara.

Sipas një postimi të Zyrës Europiane për Punësim, Norvegjia po kërkon inxhinierë, mësues, mjekë, infermierë, shoferë autobusësh, kuzhinierë e kamerierë, me një pagë të mirë e cila varion nga 4 mijë euro në 5 mijë euro në muaj.

Norvegjia është një shtet i pasur me naftë, ka jetëgjatësi të banorëve, që kap moshën e 81 viteve dhe një të ardhur mesatare vjetore për banorët prej 58.810 dollarësh.

Për më tepër informacion shikoni në liknun: https://www.nav.no/workinnorway/en/Home

284