Lobi fashist armen ka bere se fundmi filmin “the Promise”. Ky film i mbeshtetur mbi genjeshtra historike, i cili mohon gjenocidin qe te krishteret ben kunder muslimaneve shqiptare, came, kosovare, turq, arabe etj tregon sikur gjate luftes se pare boterore dhe me pas ne Perandorine Osmane jane debuar vetem te krishteret. Ndersa lobi armen uleret neper perendim per lufte kunder Turqise, nen preteksin e gjenocidit armen, gjenocidi i kosovareve, came, turqve, arabeve etj, mohoet.

Propaganda armene kunder Turqise synon pushtimin e Turqise dhe debimin e turqve nga kufijte jug-lindor te Turqise.

52