Ndodhemi vetëm pak orë larg fillimit të ndeshjes hapëse të Botërorit ‘Rusi 2018’, atë të Rusisë ndaj Arabisë Saudite dhe vendi organizator po bën edhe përgatitjet e fundit për mbarëvajtjen e këtij evenimenti botëror.

Shteti rus ka shpërndarë me mijëra policë në qytetet ku do të zhvillohen ndeshjet e Botërorit, për tu kujdesur se nuk do të ketë incidente dhune apo përleshje mes tifozëve.

Pavarësisht se kanë mendime të ndryshme politike, 32 shtetet kanë dërguar edhe zyrtarët e tyre për ta ndihmuar policinë ruse në parandalimin dhe menaxhimin e problemeve.

Janë marrë masa edhe më të mëdha, madje Moska do t’i monitorojë tifozët me ndihmën e dokumentit identifikues të tifozëve, që është edhe shenjë se janë pranuar nga autoritetet ruse për t’i ndjekur ndeshjet.

Ndërkohë përballja e parë Rusi-Arabi Saudite nisi në orën 17:00.

20