Qendra Kërkimore Pew Research (PRC) me seli në SHBA vlerëson se muslimanët do të arrijnë 2.76 miliardë ose 29.7 përqind të popullsisë së botës deri në vitin 2050 – një rritje prej 1.161 miliardë.

Myslimanët do të arrijnë 29.7% të popullsisë së botës deri në vitin 2050.

Sipas një studimi të vitit 2015 dhe 2017 nga Qendra Kërkimore, Afrika Nën -Sahariane do të përbëjë 24.3 për qind të myslimanëve në mbarë botën në vitin 2050, ndërsa Azia do të ketë rreth 52.8 për qind – një rënie nga 61.7 për qind në vitin 2010.

Lindja e Mesme dhe Afrika e Veriut do të mbeten të qëndrueshme në 20 përqind, duke u rritur me vetëm 0.2 përqind nga 2010 në 2050.

Edhe pse numri i sulmeve islamofobike ndodh në nivele më të larta në SHBA, bashkësia myslimane në SHBA pritet të dyfishohet nga 0.9 për qind në 2.1 për qind.

Këto shifra i atribuohen migrimit të fundit dhe modeleve demografike.

“Muslimanët përbëjnë shumicën e popullsisë në 49 vende të botës,” thuhet në raportin e vitit 2017.

Indonezia aktualisht pritet të ketë komunitetin më të madh mysliman me 209 milionë banorë , 87.2 përqind të popullsisë së vendit – që do të shohë një rritje prej 50 milion deri në vitin 2050.

Në vendin e dytë është India, me rreth 176 milionë muslimanë, ose rreth 14.4 për qind të popullsisë së saj. Globalisht, deri në vitin 2050, India do të zërë vendin e parë me 310 milionë muslimanë.

Burimi : Step Feed/ ML

56