Presidenti rus, Vladimir Putin tashmë ka një fshat, një statujë prej dylli, një brand rakie dhe disa kafe që mbajnë emrin e tij në Serbi. Tani do të ketë edhe një kishë.

Kisha në një fshat të vogël në veriperëndim të Serbisë është ende në ndërtim e sipër dhe do të quhet “Kisha e Putinit”

Autoritetet thonë se kjo është shenjë e admirimit që kanë ndaj presidentit rus si dhe lidhjet e forta mes dy shteteve që kanë të përbashkëta rrënjët sllave dhe besimin ortodoks

Ndërkohë Putin pritet të vizitojë Serbinë këto ditë dhe banorët e fshatit urojnë që ai të vijë të shohë kishën.

“Kjo kishë do të mbajë emrin e Putin sepse ai është simboli i erës së re në Rusi dhe serbët kanë filluar edhe një herë të besojnë tek Rusia” tha iniciatori i projektit, Branko Simonovic.

Kisha ka stil tradicional rus.

24