Ilhan Omar fitoi zgjedhjet e saj afatmesme në rrethin e 5-të të Kongresit të Minesotës dhe ajo do të bashkohet me Rashida Tlaibin si gratë e para myslimane-amerikane në Kongresin amerikan. Omar u zgjodh në Dhomën e Përfaqësuesve të Minesotës në vitin 2016, dhe ajo u bë e para myslimane amerikane e zgjedhur ndonjëherë për legjislaturën e shtetit.

Rashida Tlaib ka fituar zyrtarisht zgjedhjet e saj afatmesme, duke u pozicionuar në rrethin e 13-të të kongresit të Miçiganit, duke e bërë atë gruan e parë myslimane-amerikane të zgjedhur në Dhomën e Përfaqësuesve të SH.BA-së.

Tlaib, një nënë e vetme dhe vajza e emigrantëve palestinezë, ishte gjithashtu gruaja e parë myslimane që u zgjodh në legjislaturën e Miçiganit, ku shërbeu prej vitit 2008 deri në vitin 2014. Ajo gjithashtu ka punuar si avokate në Qendrën e Ligjit të Sheqerit për Drejtësinë Ekonomike dhe Sociale.

26