Dje nje qytetar kosovar me emrin Armend Gashi qe jeton ne fshatin Buqan të Pejës ka hequr nje emer rruge ne fshatin e tij, e cila ishte emeruar ne nder te priftit kroat Luigj Palaj te cilin lobi katolik ne Kosove po e shenjteron ashtu sikur ka shenjteruar edhe prifterinj te tjere kolaboracioniste te Austrise, Italise, fashizmit dhe Vatikanit.

Patrioti Armend Gashi ka hequr tabelen me emrin e priftit kroat pasi ky emer prifti kolaboracionist fyente kujtimin e veteraneve te UCK-se. Ky akt ka irrituar ekstremizmin katolik i cili e ka sulmuar ne rrjetet sociale dhe ne faqen e mirditorin Stelian Pretashi “Feja e Shqiptarit eshte Europa” patriotin Armend Gashi.

Lajmin per heqjen e emrit te priftit e ka botuar edhe media e ekstremistit katolik Berat Buzhala i cili e ka sulmuar shqiptarin Armend Gashi si ekstremist.

Gazeta Express qe ka lajmeruar per kete pune Prokurorine Themelore te Pejës e ka nxitur te fundmen qe te arrestoj shqiptarin Armend Gashi per shkak se ai kerkonte qe rruga ne fshatin e tij te mbante emrin e martireve te UCK-se dhe jo te sejmeneve te Vatikanit.

Armend Gashi eshte nje nga viktimat e fundit te ofensives qe lobi katolik ben ne Kosove kunder muslimaneve shqiptare. Nen terrorin e organeve policore, mafia katolike ne Kosove synon te heshte dhe terrorizoj shqiptaret dhe detyroje ata qe te pranojne supremacine e Vatikanit mbi muslimanet shqiptar. Kjo qe ben qeveria kosovare me shqiptaret autoktone eshte katolicizim me dhune!

285