Avionët luftarakë të Arabisë Saudite kanë sulmuar një treg të provincës Saade në veri të Jemenit duke lënë të vrarë dhe të plagosur 25 persona.

Lajmi bëhet i ditur nga agjencia IRNA sipas të cilës sulmi ndodhi në qytetin kufitar Sheda të provincës Saade. Agresorët sauditë edhe në muajin e bekuar të Ramazanit nuk kanë kursyer bombat e tyre për t’i lëshuar mbi kokat e civilëve të pafajshëm jemenas. Ahmed Heklani deputet i parlamentit të Jemenit njoftoi se 1,054 persona kanë humbur jetën për shkak të sëmundjes së kolerës në Jemen dhe më shumë se 151 mijë të tjerë janë infektuar. Më 3 qershor avionët luftarakë të Arabisë Saudite kanë sulmuar qendrën mjekësore të provincës Saade ku mbaheshin të infektuarit me sëmundjen e kolerës./ PT

19