Danakil është një vend në Etiopi, është një nga pjesët më të thata dhe më të nxehta të Etiopis vendi.

Varfëria përshkon çdo cep dhe populli i kësaj zone e kanë vështirë për ndërtimin e infrastrukturës.

Njerëzit janë shumë të varfër dhe nuk kishin xhami (Popullsia është Afrikane dhe feja e tyre është feja Islami), ata ishin të detyruar të bëni rrugë të gjata për faljen e namazit të përditshme.

Por ata nga mundësit e vetme në varfëri të skajshme morën vetiniciativën për ndërtimin e një xhamie në fshatin e tyre krejtësisht nga shkopinjtë nga druri, për ti i lehtësuar banorëve kontaktin me xhamin, pasi që ai material është materiali i vetëm pa pagesë që mund ta gjejnë banorët në male.

Por xhamia në fjalë është ndërtuar vite më parë, dhe është e vështir të vërehet nga largësia se është xhami, pasi që janë xhami të shkurtra. Xhamia është e hapur në pesë kohët e namazit dhe vizitohet nga banorët vendas për lutjet fetare në islam.

Burimi: medialb.press

41