Shqiperia

10 televizione i kundërvihen PS dhe PD për paratë e reklamave

Pronarët e dhjetë televizioneve, i janë drejtuar me një letër Autoritetit të Mediave Audiovizive dhe OSBE-së, ku ankohen për ligjin e ri të mediave, për të cilin u ra dakort në marrëveshjen Rama-Basha. Ligji i detyron mediat të transmetojnë falas reklamat e partive politike, për fushatën e 25 Qershorit.

E çuditshme është që letra mban vulën e 10 televizioneve, por emrat e vetëm 6 pronarëve. Kjo ndodh pasi 4 prej biznesmenëve kanë në pronësi nga dy televizione.

Në letër përmendet kontradikta që ekziston mes dy ligjeve. Ai për mediat dhe Kodit Zgjedhor, që bien në kundërshtim me njëri tjetrin.

 

Zgjedhor, që bien në kundërshtim me njëri tjetrin.

 

OPINIONE