Bota

2.550 qytetarë amerikanë kërkuan azil në Kanada në vitin 2017

Numri i shtetasve amerikanë që kërkonin strehim në Kanada u ngritë në qiell vitin e kaluar.

Pikërisht 2.550 amerikanë kanë aplikuar për azil në Kanada në vitin 2017, sipas të dhënave nga Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia Kanadeze.

Kjo është më shumë se një rritje gjashtëfish nga 395 amerikanët që aplikuan në 2016.

Besohet se politikat e emigracionit të Presidentit Donald Trump kanë nxitur rritjen e numrit të amerikanëve që iknin në Kanada./ ML

OPINIONE