Kuriozitete

2 prilli, dita ndërkombëtare e fëmijëve me autizëm

Dy prilli është caktuar si Dita e Autizmit nga OKB-ja për rritjen e ndërgjegjësimit të popullatës rreth këtij çrregullimi bioneurologjik të trurit.
Sipas shkencëtarëve, njerëzit autistë zakonisht kanë prirje të veçanta në lëmenj të ndryshëm.
Ekzistojnë disa lloje autizmi, mirëpo dy sindroma janë më të zakonshme, Asberger dhe Kaner.
Me autizëm të llojit Asberger ishin të prekur edhe disa shkencëtarë me famë botërore, si Albert Ajnshtajn, Isak Njutni, Thomas Edison, Henry Cavendish dhe Carls Darvini.

OPINIONE