Shqiperia

2 vjet pa ndjesinë e Ramazanit në Ethem bej, e vetmja xhami e mbijetuar në shekuj

Nga Genti Kruja

2 vjet pa ndjesinë e Ramazanit në Ethem bej, e vetmja xhami e mbijetuar në shekuj.

Xhamia e Ethem beut, e cila i rezistoi shekujve, luftrave e bombardimeve të tyre, si dhe i shpëtoi komunizmit, ka 2 vjet e kyçur në dry që pret restaurimin nga TIKA.

Aktualisht neglizhenca e institucioneve dhe braktisja e firmës restauruese, po e degradon çdo ditë e më tepër, duke i mbi bari në çati e duke i hy lagështira në afreske.. Sikur të mos mjaftonte kjo, tashmë po i mbin dhe kulla të reja përreth.

@ministriakultures