Bota

300 xhami u hapen në Egjipt për Ramazan

Ministri i Egjiptit i Vakfit tha se 300 xhami janë hapur në pjesë të ndryshme të vendit këtë javë.

Sipas faqes së lajmeve Aldeerah, Muhammed Mukhtar Goma hapi Xhaminë e Madhe të Ahmed Urabit në qytetin e tij të lindjes të Hirriyat Razna pranë Zagazig dhe Provinces Sharkia.

Në ceremoninë e hapjes së xhamisë ishin të pranishëm edhe Sa’eed Abdul-Mu’fti, këshilltar i guvernatorit të Sharkisë dhe Shejh Zakariya Al-Khatib, deputetë të ministrisë egjiptiane të Vakëfit.

Shejh Muhammed Al-Auzi, anëtar i Komisionit Egjiptian të Ndërtimit të Xhamisë, tha në një program që rindërtimi i Xhamisë së Urabit në një hapësirë ​​1200 sq. metër kushton më shumë se 15 milionë paund.

Gjithashtu duke ju drejtuar ceremonisë, ministri egjiptian njoftoi se rreth 300 xhami në fillim të muajit të shenjtë të Ramazanit.

Ai shtoi se hapja e kaq shumë xhamive në një javë është ndoshta e pashembullt në historinë e Egjiptit dhe botës.

Burimi : IQNA / ML