Bota

40 mijë qytetarë amerikanë protestojnë kundër Trump

Më shumë 4 0 mijë qytetarë amerikanë duke përfshirë edhe disa shkencëtarë të këtij vendi, kanë protestuar në Uashington kundër politikave të presidentit të Amerikës në fushën e ndryshimeve klimatike.

Agjencia e lajmeve IRIB njoftoi se ky tubim protestues i qytetarëve amerikan kundër politikave të presidentit Donald Trump, është organizuar përpara Shtëpisë së Bardhë, Kongresit dhe përpara Departamentit të Mbrojtjes së Ambientit në Uashington, kryeqytetin e SHBA. Protestat e qytetarëve amerikanë janë zhvilluar në kohën kur samiti vjetor pranveror i Bankës Botërore dhe i Fondit Monetar Ndërkombëtar, po zhvillohet në Uashington. Protestuesit në këtë protestë kanë hedhur slogane si “Bëni agresion më pak dhe më shumë kushtoni rëndësi arsimimit dhe edukimit”, “Trumpi dhe Pence janë fashist” dhe kanë dënuar politikat luftënxitëse të qeverisë së Amerikës./ PT

OPINIONE