Bota

60 banorë izraelitë sulmojnë Xhaminë el-Aksa

Policia izraelite në mëngjesin e së dielës mbylli portën Maghareba, e cila ka qenë nën kontrollin e Izraelit që nga viti 1967, pasi 60 banorë izraelitë hynë në Xhaminë el-Aksa.

Quds Press tha se dhjetëra kolonët izraelitë sulmuan xhaminë al-Aksa në disa grupe.
Ai shtoi se forcat policore izraelite i shoqëruan kolonët derisa ata u larguan nga vendi nëpërmjet portës al-Silsila.

Agjencia e Lajmeve shpjegoi se 58 banorë izraelitë dhe dy të punësuar nga Autoritetet Izraelite të Antikave me dhunë hynë në Xhaminë Al-Aksa.

Kolonët hynë në Xhaminë el-Aksa me ndihmën dhe në bashkëpunim me policinë në baza ditore, përveç të Xhumasë dhe të shtunës, në dy raunde: në mëngjes dhe pasdite.

Burimi : The Palestinian Information Center / ML

OPINIONE