Rajoni

Akt heroik/ Historiani nga Tetova: Nënë Tereza është vetëm e shqiptarëve katolik (Video)

Njihuni me deklaraten heroike te Zejni Mazllami, historian nga Tetova. Ai në një debat në “Rruga Drejt” ka dhënë disa deklarata heroike kunder figurave te katolikocentrizmit shqiptarë.

Ai ka thënë se Nene Tereza është vetëm e shqiptarëve katolik dhe këta të fundit duhet të heqin dorë edhe nga Pjeter Bogdani, sepse ai u bashkua me austro-hungarezet per të luftuar osmanet.

“Katolikët si pakicë të mjaftohen me respektimin e Nënë Terezës, sepse me Pjetër Bogdanin do të dalin debate të tjera. Do të dali në pah konflikti Habsburgo-Osman”, tha ai, duke nënkuptuar se Bogdani ishte me austro-hungarezët./ Gazeta Impakt