Bota Rajoni

Aktivistët e të drejtave të njeriut protestojnë në Londër para ambasadës së Kosovës

Islamic Human Rights Commission dhe një grup aktivistësh të të drejtave të njeriut kanë protestuar kundër qeveris së Kosovës në Londër për burgimin fashist të Ikballe Hudutit.

Aktivistët kërkojnë lirimin e Ikballes dhe respektimin e lirisë së fjalës dhe mendimit të qytetarëve të Kosovës dhe Ikballe Hudutit.

Burgosja e Ikballes vjen në një kohë kur autoritetet kosovare kanë burgosur edhe ish-ministrin serb të komuniteteve Ivan Todosijevic i cili ka vënë në pyetje masakrën e Recakut.

Autoritetet kosovare ndërsa dënojnë muslimanët dhe serbët e Kosovës, lejojnë fashistët katolikë që të kryejnë sulme, ofendime e shpifje masive kundër Islamit, muslimanëve, turqve dhe serbeve në Kosovë. Kosova është kthyer në një republikë kuazi fashiste ku mungojnë liritë demokratike dhe e drejta e fjalës./gazetaimpakt

6558D83C-EE3D-4C27-BE82-C58ACDCD03D2

OPINIONE