Bota

Al-Azhari i Egjiptit dënon thirrjen franceze për të larguar ajetet e Kur’anit

Qendra Islamike al-Azhar e Egjiptit dënon thirrjet e disa figurave të shquara franceze për të hequr ajetet nga Kur’ani.

Disa figura franceze, përfshirë ish-presidentin Nicolas Sarkozy dhe ish-kryeministrin Manuel Valls, në një letër të hapur të botuar në French Daily Le Parisien, nxitën të hiqnin vargjet e Kur’anit që bënin thirrje për “vrasjen dhe dënimin e hebrenjve, të krishterëve dhe jobesimtarëve”.

Në përgjigje, zëvendësi i Universitetit të Al-Azhar gjatë një predikimi të shtunën tha se Kur’ani nuk kërkon vrasje, por kërkon të luftojë kundër popullit armiqësor.

Zëvendësi i Al-Azharit paralajmëroi për përpjekje të tilla kundër Librit të Shenjtë të Islamit që shfaqen çdo herë pas here dhe shtoi se Kur’ani nuk përfshin vargje që urdhëron vrasjen e askujt pa kryer një nga krimet që kërkon vrasjen e një krimineli, si vrasja.

Ai tha se Islami nuk është përgjegjës kur të tjerët keqkuptojnë ajetet.

Ai nënvizoi se ajetet e Kur’anit në fjalë lidhur me luftimet janë të gjitha duke iu referuar mbrojtjes së vetes në rastet e sulmeve dhe jo për të sulmuar të tjerët.

Sipas Egypt Independent, Observatori i Islamofobisë në bashkëpunim me Dar al-Ifta në Egjipt, gjithashtu ka “thirrje të tilla të rrezikshme të nisura nga disa herë pas here, duke shkaktuar sulme dhe antagonizëm kundër myslimanëve atje dhe duke krijuar një konflikt midis banorëve të Francës” .

Burimi : IQNA/ ML