Shqiperia

Ambasada amerikane ne Tirane denon protestat demokratike

Ambasada Amerikane në Tirane i ka dhene nje goditje të rëndë opozitës dhe levizjes per demokraci ne Shqiperi. Ambasadori Lu i cili u akuzua me pare nga prokurori i pergjithshem dhe udheheqes te opozites si i korruptuar dhe qe ka nderhyre per te mbrojtur kompanine Bankers Petroleum, me ne fund eshte hakmarre ndaj opozites dhe kryeprokurorit Llalla i cili tregoi kercenimin e amerikaneve. Në një deklaratë të shpërndarë në profilin e saj, ambasada  ka protesten demokratike, teksa ka sulmuar edhe Kryeprokurorin Adriatik Llalla për të cilin shkruan,  “Prokurori i Përgjithshëm që refuzonte të ndiqte penalisht politikanë është i ikur.” Ja deklarata hakmarrese amerikane:

Deklarata

Ambasada e Shteteve të Bashkuara dënon me forcë dhunën që ndodhi në protestën e sotme në Tiranë. Ne mbështesim të drejtën e qytetarëve për të protestuar paqësisht, por dëmtimi i pronës publike, hedhja e granatave tymuese në Parlament dhe dhuna nuk janë të pranueshme. Ne i bëjmë thirrje të gjitha partive që të tregojnë vetëpërmbajtje dhe të nxisin qetësi.

Populli shqiptar nuk duhet të habitet që politikanët e tyre po luftojnë njëri-tjetrin. Kjo do të thotë se reforma në drejtësi më në fund po zbatohet. Komisionet e Vetingut do të kenë së shpejti rezultatet e tyre të para. 

Prokurori i Përgjithshëm që refuzonte të ndiqte penalisht politikanë është i ikur. Së shpejti do të shohim krijimin e SPAK-ut dhe BKH-së, të cilat do hetojnë dhe ndjekin penalisht zyrtarë të korruptuar të nivelit të lartë. Qytetarët shqiptarë presin me padurim për drejtësi. Dhe politikanët kanë frikë.