Bota

Ambasadori i Turqisë bën thirrje për bashkëpunim akademik me Iranin

Ambasadori i Turqisë në Iran, Derya Ors të dielën bëri thirrje për bashkëpunim të përbashkët shkencor me Iranin dhe hapi rrugën për marrëdhënie të ngushta midis Universitetit Allameh Tabataba’i dhe universiteteve turke.

Derya Ors në një letër drejtuar Kancelarit të Universitetit Allameh Tabataba’i Hussein Salimi vlerësoi universitetin iranian për përgatitjen e bazave për bashkëpunim shkencor.

Ai tha se u mbajtën takime të përbashkëta shkencore me kancelarin e Universitetit Allameh Tabataba’i dhe se ai vizitoi departamentin e letërsisë persiane dhe të gjuhëve të huaja.

Ors vizitoi Universitetin Allameh Tabataba’i më 5 maj dhe kërkoi bashkëpunim të përbashkët akademik.

Më parë, Universiteti i Teheranit njoftoi se do të studiojë planet për të mësuar gjuhën turke si pjesë e përpjekjeve për të rritur bashkëpunimin akademik dypalësh me Turqinë.

“Studentët në Fakultetin e Gjuhëve dhe Letërsisë në universitet mund të mësojnë gjuhën turke të Stambollit nëse dëshirojnë, por ne mund të japim plane për ta ofruar atë si gjuhë të dytë të huaj”, tha Presidenti i Universitetit të Teheranit, Mahmud Nili Ahmadabadi.

Burimi : IRNA / ML