Shqiperia

Ambasadori rus Karpushin pritet nga kreu i kishës ortodokse Anastas Janullatos

Ambasada Ruse në Shqipëri / Embassy of Russia in Albania / Посольство России в Албании

Ambasadori rus Karpushin u prit dje në një takim nga Primati i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë, Kryepeshkopi i Tiranës, Durrësit dhe gjithë Shqipërisë Anastas Janullatos.

Bashkëbiseduesit e vlerësuan lart nivelin aktual të bashkëpunimit midis kishave ortodokse të dy vendeve, i cili është një faktor i rëndësishëm për avancimin e marrëdhënieve ruso-shqiptare në fusha të ndryshme. U diskutua gjithashtu mbi perspektivat e zhvillimit të shkëmbimeve në sferën kulturore, humanitare dhe shpirtërore.