Bota

Amerika i jep 705 milion dollarë Izraelit për zgjerimin e programit raketor

Sipas buxhetit ushtarak të Amerikës për vitin 2018, komiteti i forcave të armatosura të Kongresit dhe Senatit, ka rëndë dakord që Uashingtoni të ndihmojë Izraelin me 705 milion dollarë për zgjerimin e sistemit raketor të këtij regjimi.

Buxheti i propozuar nga Kongresi për të ndihmuar programin raketor të Izraelit, është 558 milion dollarë më shumë sesa shuma e kërkuar nga qeveria e presidentit Donald Trump. Vitin e kaluar në ditët e fundit të presidencës së Barack Obamës, qeveria amerikane firmosi një akord me regjimin sionist për ndihma ushtarake me vlerë 38 miliard dollarë për një periudhë 10 vjeçare. Ndihmat e shumta të Amerikës për regjimin sionist, përdoren për zgjerimin e pushtimit të Palestinës dhe për shtypjen e popullit palestinez./ PT