Bota

Amerika ka tri qëllime në Siri

Ambasadorja e SH.B.A. në OKB paraqiti tri qëllime amerikane në Siri, pas sulmeve ajrore të udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara, të cilat synonin regjimin e Asadit.

“Para së gjithash, presidenti e bëri shumë të qartë se nuk mund të përdorën armët kimike kudo dhe ne do të vazhdojmë ta luftojmë në çfarëdo mënyre që ne duhet të mbrojmë interesat amerikane”, tha Nikki Haley për CBS News “Face the Nation”.

“Së dyti, ne duam të sigurohemi se ata e kuptojnë se ISIL-ISIS duhet të mposhtet tërësisht dhe tërësisht në një mënyrë që ne e dimë se e kemi stabilizuar rajonin. Dhe së treti, ne duam të sigurohemi që ndikimi i Iranit nuk do të marrë përsipër këtë zonë “. SHBA nuk po kërkon luftë, tha Haley.

“Gjëja e fundit që presidenti donte të ishte lështë ufta. Nuk duam të vrasim njerëz. Kjo nuk është diçka që në vlerat tona amerikane ne do të dëshironim të bënim.

“Ne donim të dërgonim një mesazh të fortë se ata kishin nevojë për të ndaluar programin e armëve kimike”, shtoi ajo.

Burimi : World Bulletin/ ML