Shqiperia

Anija e së ardhmes, niset drejt Shqipërisë (VIDEO)

Vendin tonë do ta vizitojë shumë shpejt një nga anijet më të sofistikuara. Lajmin e japin mediat greke.

Sipas tyre, katamarani ‘Energy Observer’ është ndaluar për dy ditë në Mikonos dhe më pas do të udhëtojë drejt

Super-katamarani i cili vihet në lëvizje ekskluzivisht vetëm nga energjia e rinovueshme është inauguruar në Paris 1 vit më pasrë në ujërat e Sennës.

‘Energy Observer’, kështu quhet katamarani që po bën xhiron rreth botës, e që do të zgjasë 6 vjet, dhe do të prekë 50 vende dhe 101 porte.

Mjeti lundrues ka kushtuar 5 milion dollarë dhe është i gjatë 31 metra dhe i gjerë 12.80 metra.

Anija do të furnizohet me energji nëpërmjet 130 metrave katrorë panel diellor, dy turbina vertikale ere si dhe një sistemi sofistikues i cili filtron ujin e kripur të detit, duke e transformuar në hidrogjen nëpërmjet një elektrolize.