Bota

Ar-Rahman, e para dhe e vetmja xhami në Korenë e Veriut

Xhamia Ar-Rahman, e vetmja në Korenë e Veriut, pret muslimanët shiitë dhe sunitë në kryeqytetin e vendit pranë ambasadës së Iranit.

Siç raportoi ABNA, ka vetëm një xhami në Phenian, kryeqytetin e Koresë së Veriut, ndërtuar nga ambasada iraniane, që ndodhet pranë ndërtesës së ambasadës.

Xhamia, e quajtur Al-Rahman, është frymëzuar nga arkitektura shiite.

main-qimg-9b59223757d99c92fc306c6e50b4a2a7
Ambasada iraniane u lejon muslimanëve të tjerë të marrin pjesë në aktivitete të tilla fetare si lutjet me xhemat, lutjet e së premtes dhe ceremonitë e tjera fetare.

Çdo të premte, shumica e muslimanëve falen në Xhaminë Ar-Rahman, pavarësisht dallimeve sektare.

Thuhet se nuk ka liri fetare në Korenë e Veriut dhe se qeveria komuniste nuk lejon që grupet fetare të paautorizuara të kryejnë aktivitetet e tyre fetare.

d0096ec6c83575373e3a21d129ff8fef_575
Disa pakica fetare si të krishterët dhe budistët kanë një numër të kufizuar të vendeve fetare atje. / © Gazeta Impakt