Bota

Armët e Amerikës arritën në duar të kurdëve të Sirisë

Pasi Donal Trump, presidenti i Amerikës urdhëroi dërgimin e armëve të rënda për forcave kurde të Sirisë, burimet informative kanë bërë të ditur se sasia e parë këtyre armëve ka arritur aktualisht në duart e forcave kurde të Sirisë.

Kanali televiziv Al Alam njoftoi se një burim i partisë Unioni Demokratik i Kurdëve të Sirisë ka thënë agjencinë Sputnik të lajmeve se të enjten në mbrëmje një sasi e armëve të rënda dhe e automjeteve të blinduara amerikane kanë arritur në duart e forcave kurde. Ky burim shtoi se një numër i madhi automjeteve të blinduara “Hamer”, i predhave dhe raketave kanë arritur tek forcat kurde të Sirisë të cila janë transferuar nga rajoni i Kudistanit të Irakut në rajonet kurde të Sirisë dhe do të përdorën në operacionet për çlirimin e qytetit Raka. Forcat e Partisë Unioni Demokrati i Kurdëve të Sirisë të cilat gëzojnë mbështetjen e Amerikës, në nëntor të vitit 2016, kanë filluar operacionet për çlirimin e qytetit Raka në Siri, ndërsa faza e re e këtyre operacioneve ka filluar më 4 shkurt të këtij vendi./ PT