Bota

Arrestohen femrat me hixhab në Francë

Në qytetin Kane, policia franceze ka arrestuar 10 femra me hixhab.

Këto femra janë arrestuar për shkak të veshjes së burkinit në qyteti bregdetar. Burkini është një lloj veshje noti islame të cilën e përdorin femrat myslimane në Francë. Ndalimi i përdorimit të kësaj veshjeje ka ngjallur reagimin dhe kritikat e myslimanëve dhe aktivistëve të të drejtave civile në Francë. Vlen të theksohet se në Kane janë marrë masa të ashpra sigurie për shkak të organizimit të festivalit ndërkombëtar të filmit që përfundon punimet ditën e dielë./ PT

Etiketa