Bota

Austria i thotë “PO” martesave homoseksuale

Austria ka vendosur të lejojë martesat mes sekseve të njëjta. Gjykata kushtetuese ka miratuar ligjin i cili lejon martesat mes personave homoseksualë. Ky ligj do të hyjë në fuqi në vitin 2019, dhe do të jetë njësoj si ai i vendeve të tjera që e kanë miratuar.

Në Austri homoseksualët mund të quheshin “partneritet i regjistruar” që prej vitit 2010, mirë po kjo është dukur shumë diskriminuese ndaj dhe u vendos miratimi i këtij ligji.

“Efekti diskriminues rezulton në faktin se nëpërmjet statusit familjar, partneritetet e të njëjtit seks duhet të zbulonin orientimin e tyre seksual, që gjë i bënte ata të ndiheshin të “tregoi gjykata në vendimin e saj. Iniciativa Homoseksuale Vjenë (HOSI) festoi pasi u publikua vendimi. “Jemi shumë të lumtur”, tha kryetari i HOSI Christian Hoegl. Disa përdorues të Twitterit gjithashtu mirëpritën vendimin.