Shqiperia

Autostrada Milot-Fier, shoqëria civile në protestë: Firma fituese është paracaktuar në mënyrë abusive, pagesat 7 herë më të larta

Një muaj pas çeljes së tenderit për autostradën Milot-Fier, shoqëria civile denoncon aferën korruptive që po bëhet për ndërtimin e ketij segmenti.

Nga një protestë në vendin ku do të nisë rruga, aktivistë të shoqërisë civile thanë se firma fituese është paracaktuar në menyrë abuzive dhe se pagesat për rrugën janë 7 herë më të larta. Aktivistët thonë se për të përshkuar 115 mijë km e autostradës shqiptarëve do ju duhet të paguajnë nga 10 euro për çdo kalim.

Shoqeria civile paralajmeron se do të verë në dijeni për cështjen edhe diplomatët e huaj në vendin tonë si dhe mbajtjen e protestave të tjera perpara ministrisë së linjës për t’i kërkuar qeverisë tërheqjen nga tenderi.

/BW