Bota

Avionët luftarakë rusë në Krime bëjnë fluturimin e stërvitjes së emergjencës

Avionët luftarakë të gatishmërisë së Rajonit Ushtarak Jugor të Rusisë kanë kryer një fluturim të stërvitjeve emergjente në Krime për të kontrolluar gatishmërinë luftarake, tha Astafiyev, kreu i shërbimit të shtypit të rrethit.

“Çifti Su-27 i avionëve luftarakë në gatishmëri të formacionit të katërt të Forcës Ajrore dhe Mbrojtjes Ajrore të Distriktit Ushtarak Jugor, i vendosur në Republikën e Krimesë, u nis në ajër me gatishmëri,” tha Astafiyev.

Gatishmëria për luftë e avionëve luftarakë u kontrollua nga komandanti i Distriktit Ushtarak Jugor, gjenerali Aleksandër Dvornikov si pjesë e vizitës së tij të punës, shtoi Astafiyev. Gjatë ditës së parë të udhëtimit në Gadishullin e Krimesë, Dvornikov gjithashtu shqyrtoi gjendjen e infrastrukturës arsimore, të personelit luftarak dhe të pajisjes me njësi të avionëve luftarakë në bazën ajrore Belbek, vuri në dukje Astafiyev.

Sipas kreut të shërbimit të shtypit, të enjten, më shumë se 6,500 trupa dhe rreth 1,500 artikuj të pajisjeve të njësive të ndryshme të vendosura në Çeçeni, Dagestan, Osetinë Jugore dhe Krasnodar u përfshinë në kontrollin e gatishmërisë luftarake nga Dvornikov. Forcat e këmbësorisë së flotës së Detit të Zi dhe flotiljes së Kaspikut morën pjesë gjithashtu në stërvitje, tha Astafiyev.

Njësitë marshuan në objekte të panjohura të rrethit që ndodheshin në territorin e Volgogradit dhe në rajonet e Astrakhanit, Krasnodarit dhe Krimesë. Personeli i njësive aktualisht po punon me taktikat dhe kryerjen e ushtrimeve për trajnimin e zjarrit, mjetet luftarake të vozitjes dhe subjektet e veçanta të trajnimit luftarak, sipas Astafiyev. / © Gazeta Impakt