AXHENDA/ Nga Sassoli tek Pompeo, mbahet sot Forumi Ballkanik kundër Anti-Semitizmit, pjesëmarrës zyrtarë të lartë nga rajoni dhe OKB

Forumi Ballkanik kundër Antisemitizmit do të mbahet sot online i organizuar në Kuvendi i Shqipërisë.

Në Forum do të marrin pjesë Sekretari i Shtetit të SHBA, Mike Pompeo si dhe Presidenti i PArlamentit Europian, Davide Ssasoli.

Nga Shqipëria pjesëmarrës në forum do të jenë vetë kryeministri Edi Rama, kreu i grupit parlamentar socialist, Taulant Balla, kryeparlamentari Gramoz Ruçi.
Ndërkaq pjesëmarrës të tjerë do të jenë zyrtarë të lartë nga rajoni si kryeparlamentarët e Maqedonisë së Veriut, Kosovës, Malit të Zi si dhe senatorë amerikanë, zyrtarë nga OKB dhe Mbretëri e Bashkuar.

Vetëm disa ditë më parë Shqipëria iu bashkua përpjekjes kundër Anti-Semitizmit duke kaluar në Kuvend rezolutën që adreson këtë problem.

NJOFTIMI NGA KUVENDI
Njoftim për media

Të nderuar kolegë,

Sot, në orën 16:00, fillon Forumi Ballkanik kundër Antisemitizmit, me pjesëmarrjen e Sekretarit të Shtetit të SHBA, Pompeo dhe Presidentit të Parlamentit Europian Sassoli.

Forumi kundër Antisemitizmit organizohet nga Kuvendi i Shqipërisë, në partneritet me Lëvizjen Kundër Anti-Semitizmit dhe Agjencinë për Hebrenjtë të Izraelit. (online)

Në Forum, i cili do të çelet nga Kryetari i Grupit Parlamentar të PS, z. Taulant Balla, do të marrin pjesë Kryeministri i Shqipërisë, z. Edi Rama, Kryetari i Kuvendit, z. Gramoz Ruçi, dhe kryetarët e parlamenteve të vendeve të rajonit, nga Kosova, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, Izraeli, senatorë nga SHBA si edhe zyrtarë të lartë nga Organizata e Kombeve të Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar e vende të tjera.

Faleminderit!

AXHENDA E FORUMIT (ANGLISHT)

2020 Balkans Forum Against Anti-Semitism
28 October 2020

Central European Time

16:00 OFFICIAL OPENING OF THE 2020 BALKANS FORUM AGAINST ANTI-SEMITISM

Introduction by Nurit Ben, Neës Anchor

16:03 ëelcome by Taulant Balla, Member of Parliament, Chairman of the Socialist Party Parliamentary Group

16:07 Opening Remarks by Gramoz Ruçi, Speaker of the Parliament of the Republic of Albania

16:14 Short video clip shoëing historic documentation of Jeës in Albania

16:18 Remarks by Blerina Gjylameti, Chair of the Albania-Israel Parliamentary Friendship Group

16:21 ëelcome by H.E Edi Rama, Prime Minister of the Republic of Albania

16:28 Greetings by H.E Michael R. Pompeo, Secretary of State of the United States of America

16:31 Greetings by H.E David Sassoli, President of the European Parliament

16:35 Greetings by H.E Jacklyn Rosen, United States Senator for Nevada

16:38 Greetings by H.E Omer Yankelevich, Minister of Diaspora Affairs of the State of Israel

16:45 Video on Online Anti-Semitism

16:48 Address by H.E Miguel Ángel Moratinos, United Nations High- Representative for the Alliance of Civilizations

16:53 Address by H.E Yariv Levin, Speaker of Knesset of the State of Israel

16:58 Address by H.E Aleksa Bečič, Speaker of Parliament of the Republic of Montenegro

17:03 Address by H.E Vjosa Osmani, Speaker of Parliament of the Republic of Kosovo

17:08 Address by H.E Talat Xhaferi, Speaker of Parliament North Macedonia Parliament

17:13 Address by Aaron Frenkel, Chairman of the Board of the Euro-Asian Jeëish Congress

17:18 Address by Geront Koreta, President of the Jeëish Community of Albania

17:21 Address by Isaac Herzog, Chairman of the Jeëish Agency for Israel
– Isaac Herzog and Robert Singer ëill offer the Combat Anti-Semitism Movement Aëard to Speaker of Parliament Gramoz Ruçi for adopting the IHRA definition

17:31 Video on Anti-Semitism 1,2,3

17:35 ONE ON ONE CONVERSATIONS

Conversation ëith Special Envoy Elan S. Carr, United States Special Envoy to Monitor and Combat Anti-Semitism

17:45 Conversation ëith Natan Sharansky, Renoëned Humans Rights Activist

17:55 PANEL: THE GLOBAL FIGHT AGAINST ANTI-SEMITISM

● Robert Singer, Chairman of the Center for Jeëish Impact
● Rt Hon. Lord Eric Pickles, United Kingdom’s Special Envoy for Post-Holocaust Issues
● Katharina von Schnurbein, European Commission Coordinator for Combating Antisemitism
● Dr. Mark ëeitzman, Director of Government Affairs of the Simon ëiesenthal Center

18:25 Video of IHRA

2020 Balkans Forum Against Anti-Semitism
28 October 2020

Central European Time

16:00 OFFICIAL OPENING OF THE 2020 BALKANS FORUM AGAINST ANTI-SEMITISM

Introduction by Nurit Ben, Neës Anchor

16:03 ëelcome by Taulant Balla, Member of Parliament, Chairman of the Socialist Party Parliamentary Group

16:07 Opening Remarks by Gramoz Ruçi, Speaker of the Parliament of the Republic of Albania

16:14 Short video clip shoëing historic documentation of Jeës in Albania

16:18 Remarks by Blerina Gjylameti, Chair of the Albania-Israel Parliamentary Friendship Group

16:21 ëelcome by H.E Edi Rama, Prime Minister of the Republic of Albania

16:28 Greetings by H.E Michael R. Pompeo, Secretary of State of the United States of America

16:31 Greetings by H.E David Sassoli, President of the European Parliament

16:35 Greetings by H.E Jacklyn Rosen, United States Senator for Nevada

16:38 Greetings by H.E Omer Yankelevich, Minister of Diaspora Affairs of the State of Israel

16:45 Video on Online Anti-Semitism

16:48 Address by H.E Miguel Ángel Moratinos, United Nations High- Representative for the Alliance of Civilizations

16:53 Address by H.E Yariv Levin, Speaker of Knesset of the State of Israel

16:58 Address by H.E Aleksa Bečič, Speaker of Parliament of the Republic of Montenegro

 

17:03 Address by H.E Vjosa Osmani, Speaker of Parliament of the Republic of Kosovo

17:08 Address by H.E Talat Xhaferi, Speaker of Parliament North Macedonia Parliament

17:13 Address by Aaron Frenkel, Chairman of the Board of the Euro-Asian Jeëish Congress

17:18 Address by Geront Koreta, President of the Jeëish Community of Albania

17:21 Address by Isaac Herzog, Chairman of the Jeëish Agency for Israel
– Isaac Herzog and Robert Singer ëill offer the Combat Anti-Semitism Movement Aëard to Speaker of Parliament Gramoz Ruçi for adopting the IHRA definition

17:31 Video on Anti-Semitism 1,2,3

17:35 ONE ON ONE CONVERSATIONS
Conversation ëith Special Envoy Elan S. Carr, United States Special Envoy to Monitor and Combat Anti-Semitism

17:45 Conversation ëith Natan Sharansky, Renoëned Humans Rights Activist

17:55 PANEL: THE GLOBAL FIGHT AGAINST ANTI-SEMITISM

● Robert Singer, Chairman of the Center for Jeëish Impact
● Rt Hon. Lord Eric Pickles, United Kingdom’s Special Envoy for Post-Holocaust Issues
● Katharina von Schnurbein, European Commission Coordinator for Combating Antisemitism
● Dr. Mark ëeitzman, Director of Government Affairs of the Simon ëiesenthal Center

18:25 Video of IHRA/Bw

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne