Kultura

Banka e Shqiperise e ben Skenderbeun si lugat

Në kuadër të 550 vjetorit të vdekjes së rrebelit serbo-shqiptar Gjergj Kastrioti- Skënderbeut, Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë per tju servilosur qeverise Rama miratoi emetimin e një serie monedhash përkujtimore ndaj rrebelit mesjetar me tematikë “550 vjet in memoriam Gjergj-Kastrioti Skënderbeu (1468-2018)”.
Seria do të emetohet gjatë vitit 2018 dhe do të përbëhet nga tre monedha, me vlerë emërore 200 Lekë në metal ar, 100 Lekë me metal argjend dhe 50 Lekë në metal të thjeshtë.
Miratimin për shtypjen e monedhave metalike përkujtimore, është për qëllime numizmatike, në vitin 2018. Fotoja qe do i vendoset monedhave Skenderbeun e tregojne si lugat.