Bota

Bashkimi Evropian: Kudsi Lindor, pjesë e pandarë e Palestinës

Shefja e diplomacisë evropiane në përgjigje të letrës protestuese të Saeb Erikat, i cili ka kundërshtuar deklaratën e fundit të BE rreth Bejtul Mukadesit ka thënë se Kudsi Lindor është pjesë e pandarë e Palestinës.

Federika Mogherini në përgjigjen e saj shprehu angazhimin serioz të BE për krijimin e dy shteteve dhe ka mbrojtur këtë zgjidhje. Më tutje Mogherini foli mbi marrëdhëniet e forta dhe të sigurta mes BE dhe organizatës për çlirimin e Palestinës. Është në interesin tonë që të marrim pjesë në një proces politik dhe konstruktiv pa çështjet e përsëritura, tha në fjalën e saj Federika Mogherini. Erikat ka protestuar kundër deklaratës së fundit të zyrës së BE lidhur me zhvillimet e fundit në Kodsin e pushtuar./ PT

OPINIONE