Bota

Besohet se më shumë se gjysma e izraelitëve do të hapin luftë në të ardhmen e afërt

Sipas një studimi të bërë në Izrael, më shumë se gjysma e popullit besojnë se për shkak të zhvillimeve të fundit në Siri dhe rritjes së tensionit me Iranin, vendet e tyre do të hyjnë në një luftë në të ardhmen e afërt.

Sipas një lajmi në gazetën Maariv në Tel Avivin qendror, në një sondazh publik të bërë nga një kompani private studimi, doli se 52 për qind e izraelitëve besojnë se vendet e tyre do të hyjnë në një luftë në të ardhmen e afërt.

Kompania e quajtur ‘Panels Politics’ ka ndarë rezultatet e sondazhit të fundit publik.

Sipas anketës, 18 për qind e të anketuarve mendojnë se Izraeli ‘po përballet me një rrezik të vërtet’.

SIPAS 34 PËR QIND E TË ANKETUARVE RREZIKU VJEN NGA IRANI, HAMASI DHE HIZBULLAHU

34 për qind e të anketuarve thanë se rreziku ndaj Izraelit rrjedh nga Irani, Hamasi dhe Hizbullahu dhe në pyetjen se ‘A besoni se do të ketë luftë në të ardhmen e afërt?’, 52 për qind u përgjigjën me po.

Në anën tjetër, 32 për qind e të anketuarve thanë se kostot e jetesës dhe problemet ekonomike janë problemi më i madh i Izraelit, ndërsa 22 për qind thonë se korrupsioni në sektorin publik është problemi më i rëndësishëm i Izraelit.

Agjencitë e lajmeve me qendër në Iran njoftuan se 7 iranianë u vranë në një sulm ajror të zhvilluar me 9 prill në bazën ajrore T-4 në Siri dhe kanë akuzuar Izraelin lidhur me sulmin e Rusisë dhe Iranit.

Pas deklaratave të Iranit, shtypi vendas shkroi se ushtria izraelite ka rritur masat ushtarake në lartësitë e pushtuara të Golanit në kufirin e Sirisë dhe se Forcat Ajrore të Izraelit nuk do të dërgojnë aeroplanë ushtarak në stërvitjet ushtarake që do t’i bëjë SHBA-ja në Alaska, muajin e ardhshëm.

Burimi : Sputnik News/ ML