Bota

Bisedë telefonike e Emirit të Kuvajtit me Emirin e Katarin

Emiri i Kuvajtit i cili kohëve të fundit është angazhuar për zgjidhjen e krizës së Katarit, ka zhvilluar një bisedë telefonike me homologun e tij katariot.

Sipas agjencisë së lajmeve Fars, Sabad Al Ahmed Al Xhaber Al Sabah, Emiri i Kuvajtit ka zhvilluar bisedë telefonike me Tamim ben Hamed Al Thani, Emiri i Katarit, ku kanë diskutuar në lidhje me zhvillimet e fundit në rajon me theks të veçantë mbi krizën aktuale të Katarit dhe disa vendeve arabe të Gjirit Persik. Arabia Saudite, EBA, Bahrejni dhe Egjipti me 5 qershor 2017 kanë ndërprerë marrëdhëniet me Katarin dhe njëkohësisht me këtë kanë vendosur mbyllur kufijtë ajrore dhe tokësor me Katarin./ PT

OPINIONE