Bota Shkence

“Bisha” ruse që peshon 4 mijë kilogramë, lëviz në çdo terren – dhe është 8×8 (Video)

Quhet Shaman dhe ka 8 rrota me diametër 1,2 metra dhe distanca nga toka është 450 mm.

Rusët janë të njohur për automjetet e tyre të terrenit për kushtet më ekstreme të vozitjes, dhe Shaman 8×8 është në krye të këtij lloji të makinave.

Ky automjet përbindësh është prodhuar nga Avtoros, dhe përmban një makinë prej më shumë se 8 rrota, 1,185 mm në diametër.

Gjatësia e Shamanit është mbi 6 metra, masa është mbi  4 mijë kg. Posedon motor me katër cilindra 3,0 litra me 170 kuaj fuqi.

Për prodhimin e një njësie janë nevojitur dy muaj dhe çmimi është mbi 150 mijë euro. /kp

OPINIONE

INTERVISTA