Bota

Bombarduesit amerikanë manovra në kufirin e Koresë së Veriut

Bombarduesit strategjik amerikan në një stërvitje të rrallë, 80 km larg nga kufiri i Koresë së Veriut, bombarduan objektivat e improvizuara të Penianit.

Ministria e Mbrojtjes e Koresë së Jugut njoftoi një stërvitje amerikane kundër një zone civile të përbashkët në kufirin Korean, një veprim që Peniani ka të ngjarë të marrë si provokues. Bombarduesit amerikan B1 dhe B-Lancer u nisën nga baza ajrore Anderson -Guam dhe u kthye në bazë pas ngjitjes në një pjesë të kufirit të Koresë së Veriut që mbrohet tejmase. Sipas Koresë së Jugut, ky veprim ishte një përgjigje ndaj testeve të shumta të raketave të Penianit. Sot, katër avionë luftarakë amerikanë dhe jug-koreanë ishin të pranishëm në ushtrime. Në këtë manovër, 80 km larg në jug të kufirit të dytë koreve, bombarduesit amerikanë lëshuan dy bomba inteligjente anti-bunker secila me një peshë prej rreth 907 kg. Javën e kaluar Peniani për herë të parë ka testuar me sukses një raketë të aftë për të mbartur bomba bërthamore./ PT

OPINIONE

INTERVISTA