Bota Shqiperia

Britania e Madhe nuk hap kufijtë me Shqipërinë, ja 57 vendet për të cilat prej 10 korrikut nuk aplikohet karantinimi i detyrueshëm

Britania e Madhe ka hapur kufijtë për 57 vende të botës, por Shqipëria nuk bën pjesë në to.

Kjo do të thotë se kufiri ajror mes Britanisë së Madhe dhe Shqipërisë do të vijojë të jetë i mbyllur, me palën tjetër që nuk do të lejojë asnjë shtetas shqiptar jorezident në Britaninë e Madhe.

Ndërkohë nga lista, në Ballkan kufijtë i ka hapur vetëm me Greqinë, Kroacinë dhe Serbinë. Ndërkohë duket se dhe Britania e Madhe, ashtu si BE pak ditë më parë, nuk ka hapur kufijtë për vendet me infeksion të lartë të COVID-19 kohët e fundit.

Masa e re ka të bëjë me karantinimin, dhe 57 vende nuk do të kenë nevojë për karantinim të detyrueshëm për në Britaninë e Madhe, dhe kjo hyn në fuqi prej 10 korrikut.

LISTA ME 57 VENDET QË BRITANIA DO HAPË KUFIJTË
Andorra
Germany
New Zealand
Antigua and Barbuda
Greece
Norëay
Aruba
Greenland
Poland
Australia
Grenada
Réunion
Austria
Guadeloupe
San Marino
Bahamas
Hong Kong
Serbia
Barbados
Hungary
Seychelles
Belgium
Iceland
South Korea
Bonaire
Sint Eustatius and Saba
Italy
Spain
Croatia
Jamaica
St Barthélemy
Curaçao
Japan
St Kitts and Nevis
Cyprus
Liechtenstein
St Lucia
Czech Republic
Lithuania
St Pierre and Miquelon
Denmark
Luxembourg
Switzerland
Dominica
Macau
Taiwan
Faroe Islands
Malta
Trinidad and Tobago
Fiji
Mauritius
Turkey
Finland
Monaco
Vatican City
France
Netherlands
Vietnam

/BW

OPINIONE