Shqiperia

Fluturon skraparliu Ilir Meta, e shpall veten araberesh

Presidenti Ilir Meta duket se ka fluturuar nga mentë fare duke thyer laicitetin për ndarjen e fesë nga shteti pasi sot ashtu si edhe disa kohë më parë ka bërë në një mënyrë absurde promovinin e arbëreshëve dhe fesë së tyre.

Presidenti i Republikës Ilir Meta me anë të një statusi në “Facebook” shkruan se ka shpallur sot krijimin e forumit “Unë jam arbëresh”.

Meta thotë se krijimi i këtij forumi ka për qëllim të evidentojë, ruajë dhe promovojë trashëgiminë kulturore arbëreshe: gjuhën, traditat, foklorin dhe ritet fetare.

  • foto galeri
  • foto galeri

Postimi i presidentit Ilir Meta:

Kënaqësi e veçantë të shpallja sot krijimin e Forumit “U’ jam Arbëresh!”, një nisëm që ka për qëllim të evidentojë, ruajë dhe promovojë trashëgiminë kulturore arbëreshe: gjuhën, traditat, foklorin dhe ritet fetare, si një prioritet me rëndësi kombëtare të jashtëzakonshme dhe pasuri e çmuar, e lashtë dhe unike e trashëgimisë kulturore botërore.

Një falënderim të veçantë për angazhimin e deritanishëm në çuarjen përpara të kësaj nisme kam për profesor Nasho Jorgaqi, profesor Paskal Milo, profesor Neritan Ceka, profesor Pëllumb Xhufi, profesor Tritan Shehu, profesor Moikom Zeqo, profesor Shaban Sinani, profesorin e nderuar arbëresh Francesco Altimari, përfaqësuesit e shquar të arbëreshëve Mario Brunetti e Aldo Marino dhe shumë personalitete të tjera.

Krijimi i Forumit “U’ jam Arbëresh!” është i një rëndësie të veçantë kombëtare për vetë kontributin e jashtëzakonshëm që arbëreshët kanë dhënë në shekuj për mbijetesën e kombit tonë dhe afirmimin e tij europian.??

OPINIONE

INTERVISTA