Opinion

COVID-19 Pandemia “Fake” e Coronavirusit: Afati kohor dhe analiza

Nga: Prof. Michel Chossudovsky

Më 30 Janar 2020, Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) shpalli një Urgjencë të Shëndetit Publik të Shqetësimit Ndërkombëtar (PHEIC) në lidhje me koronavirusin e ri të Kinës (2019-nCoV) e kategorizuar si një pneumoni virale. Përhapja e virusit u përqëndrua në Wuhan, një qytet në Kinën Lindore me një popullsi më të madhe se 11 milion banorë.

Në javën para vendimit të 30 janarit, Komiteti i Emergjencave i OBSH-së “shprehu pikëpamje të ndryshme”. Kishte ndarje të dukshme brenda Komitetit. Më 30 janar, u mor një vendim i gjerë pa mbështetjen e mendimit të ekspertëve në një kohë kur shpërthimi i koronavirusit ishte i kufizuar në kontinentin e Kinës.

Kishte 150 raste të konfirmuara jashtë Kinës, kur u mor vendimi. 6 në Shtetet e Bashkuara, 3 në Kanada, 2 në Mbretërinë e Bashkuar, etj.

150 raste të konfirmuara mbi një popullsi prej 6.4 miliardë (Popullsia botërore prej 7.8 miliardë minus 1-4 miliardë të Kinës).

Cili ishte rreziku për t’u infektuar? Praktikisht zero.

OBSH nuk ka vepruar për të siguruar dhe informuar opinionin publik botëror. Përkundrazi: Një “Pandemi e frikës” sesa një Urgjencë e vërtetë e Shëndetit Publik dhe ku filloi edhe shqetësimi ndërkombëtar (FHEIK)

Paniku i plotë dhe pasiguria u mbajtën përmes një fushate të dizajnuar me kujdes të dezinformimit në media.

Pothuajse menjëherë kjo çoi në zhvendosje ekonomike, një krizë në tregti dhe transport me Kinën që prek linjat ajrore të mëdha dhe kompanitë e transportit. U fillua një fushatë urrejtjeje ndaj kinezëve etnikë në vendet perëndimore, e ndjekur nga rënia në fund të shkurtit të tregjeve të aksioneve, për të mos përmendur krizën në industrinë turistike që rezultoi në falimentime të panumërta.

Kompleksiteti i kësaj krize dhe ndikimet e tij duhen adresuar dhe analizuar me kujdes.

Ajo që kemi të bëjmë është “lufta ekonomike” e mbështetur nga dezinformimi i mediave, shoqëruar me synimin e qëllimshëm të administratës Trump për të minuar ekonominë e Kinës. Zhvendosjet e vazhdueshme ekonomike nuk janë të kufizuara në Kinë.

Ekzistojnë shqetësime të rëndësishme për shëndetin publik, të cilat duhet të adresohen. Por çfarë e motivoi Drejtorin e Përgjithshëm të OBSH-së të veprojë në këtë mënyrë? Kush ishte pas këtij vendimi historik të 30 janarit të Drejtorit të Përgjithshëm të OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Analiza jonë pasuese (në afatin kohor më poshtë) zbulon se interesat e fuqishme të korporatave të lidhura me Big Pharma, Wall Street dhe agjencitë e qeverisë amerikane ishin fitueset në vendimin e marrë të OBSH-së.

Por kjo nuk ishte hera e parë që OBSH vendosi të veprojë në këtë mënyrë.

Mos harroni rrethanat e pazakonta që lidhen me Pandeminë e Gripit të Derrit H1N1, në Prill 2009.

Mbizotëronte një atmosferë paniku dhe frike. Të dhënat u manipuluan.

Bazuar në të dhëna jo të plota dhe të pakta, Drejtori i Përgjithshëm i OBSH parashikoi me autoritet se: “se më shumë që 2 miliardë njerëz mund të infektohen gjatë dy viteve të ardhshme, gati një e treta e popullsisë botërore.” (Organizata Botërore e Shëndetit siç raportohet nga media perëndimore, korrik 2009).

Ishte një shpërblim shumë-miliardë për Big Pharma i mbështetur nga Drejtori i Përgjithshëm i OBSH Margaret Chan.

Në qershor 2009, Margaret Chan bëri deklaratën e mëposhtme:

“Në bazë të… vlerësimeve të ekspertëve të provave, kriteret shkencore për një pandemi të gripit janë përmbushur. Prandaj, kam vendosur të ngre nivelin e alarmit pandemik të gripit nga Faza 5 në Fazën 6. Bota tani është në fillimin e pandemisë së gripit 2009. … Margaret Chan, Drejtore e Përgjithshme, Organizata Botërore e Shëndetit (WHO), Brifing Press 11 Qershor 2009)

Cilat “vlerësime ekspertësh”?

Në një deklaratë pasuese ajo konfirmoi se: “Prodhuesit e vaksinave mund të prodhojnë 4.9 miliardë vaksina pandemie nga gripi në vit në skenarin më të mirë”, Margaret Chan, Drejtori i Përgjithshëm, Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH), cituar nga Reuters, 21 korrik 2009)

Një dështim financiar për Prodhuesit e Vaksinës Big Pharma përfshirë GlaxoSmithKline, Novartis, Merck & Co., Sanofi, Pfizer etj.

Afati kohor i coronavirusit

Shtator 2019: Pozicioni zyrtar amerikan-WHO është se koronavirusi ka origjinën në Wuhan, Provinca Hubei dhe u zbulua për herë të parë në fund të dhjetorit. Kjo deklaratë merret në pikëpyetje nga virologët kinezë dhe japonezë të cilët pretendojnë se virusi kishte origjinën në SH.B.A.

Një virolog i njohur tajvanez tregoi për prova që virusi mund të kishte origjinën në një fazë të hershme, duke thënë: “Ne duhet të shikojmë deri në Shtator të vitit 2019”.

18-27 Tetor 2019: Wuhan 2019: Lojërat Sportive Botërore Ushtarake CISM

Media kineze aludon (pa prova vërtetuese) se koronavirusi mund të ishte sjellë në Kinë “nga një burim i huaj” gjatë Lojërave Sportive Botërore Ushtarake CISM.

Në këtë event marrin pjesë 10,000 ushtarë nga 109 vende.

Një personel prej 200 ushtarakësh amerikanë morën pjesë në këtë organizim 10 ditor.

18 Tetor, rasti i 201. Baltimore. Coronavirus nCoV-2019 Simulimi dhe Task Force e Përgatitjes së Emergjencave, Shkolla e Sigurisë Shëndetësore John Hopkins Bloomberg.

Ushtrimi Big Pharma-Big Simulimi i Parave i sponsorizuar nga WEF dhe Gates Foundation.

Simulimi i përdorimit të një epidemie koronavirus e cila rezulton me 65 milion të vdekur. Mbështetur nga Forumi Ekonomik Botëror (WEF) që përfaqëson interesat e institucioneve financiare, fondacioni Bill dhe Melinda Gates që përfaqëson Big Pharma:

Në Tetor 2019, Qendra e Johns Hopkins për Sigurinë Shëndetësore organizoi një stërvitje tabelash pandemike të quajtur Event 201 me partnerë, Forumin Ekonomik Botëror dhe Fondacionin Bill & Melinda Gates. … Për skenarin, ne modeluam një pandemi të trilluar të koronavirusit, por shprehimisht thamë se nuk ishte një parashikim.

Përkundrazi, stërvitja shërbeu për të nxjerrë në pah sfidat e gatishmërisë dhe të reagimit që mund të shfaqen në një pandemi shumë të rëndë. Tani nuk po parashikojmë se shpërthimi i nCoV-2019 do të vrasë 65 milion njerëz.

Megjithëse ushtrimi ynë në tabletop përfshiu një koronavirus të ri tallës, inputet që ne përdorëm për modelimin e ndikimit të mundshëm të këtij virusi fiktiv nuk janë të ngjashme me nCoV-2019 dhe simulimi i shpërthimit do të vrasë 65 milion njerëz.

Edhe pse ushtrimi ynë në hipotetik përfshinte një koronavirus të ri tallës, inputet që ne përdorëm për modelimin e ndikimit të mundshëm të këtij virusi fiktiv nuk janë të ngjashme me nCoV-2019.

Disa nga dukuritë e stërvitjes nCoV-2019 përkuan me atë që ndodhi me të vërtetë.

Në rastin 201, simulimi i një coronavirusi pandemik, një kolaps 15% i tregjeve financiare ishte “simuluar”.

Nuk u “parashikua” sipas organizatorëve dhe sponsorëve të veprimtarisë.

Nisma e sektorit privat. Pjesëmarrja e drejtuesve të korporatave, fondacioneve, institucioneve financiare, Bankave, Big Pharma, CIA, CDC, por asnjë zyrtar shëndetësor në emër të qeverive kombëtare ose OBSH. Ushtrimi simulues u mbajt në të njëjtën ditë me hapjen e Lojrave Sportive Botërore Ushtarake të CISM në Wuhan.

31 Dhjetor 2019: Rastet e para të pneumonisë u zbuluan dhe raportuan në Wuhan, Provinca Hubei. China.

1 janar 2020: Autoritetet shëndetësore kineze mbyllin tregun me shumicë në Huan, pasi njoftojnë mediat perëndimore se kafshët e egra të shitura atje mund të kenë qenë burimi i virusit. Ky vlerësim fillestar u refuzua më pas nga shkencëtarët kinezë.

7 janar 2020: Autoritetet kineze “identifikojnë një lloj të ri virusi” i cili u izolua në 7 Janar. Koronavirusi u emërua 2019-nCoV nga OBSH saktësisht me të njëjtin emër me atë të miratuar në stërvitjen simuluese WEF-Gates-John Hopkins më 18 tetor 2019.

11 Janar 2020 – Komisioni Shëndetësor Komunal i Wuhan shpall vdekjen e parë të shkaktuar nga koronavirusi.

22 janar 2020: OBSH. Anëtarët e Komitetit të Emergjencave të OBSH-së “shprehin pikëpamje të ndryshme nëse kjo ngjarje përbën një FHEIK apo jo”.

21-24 Janar 2020: Konsultimet në Forumin Ekonomik Botëror, Davos, Zvicër nën kujdesin e Koalicionit për Inovacione të Gatishmërisë Epidemike (CEPI) për zhvillimin e një programi të vaksinave. CEPI është një partneritet WEF-Gates.

 

Shënim: Zhvillimi i një vaksine nCoV të vitit 2019 u njoftua në Davos, 2 javë pas njoftimit të 7 Janarit 2020, dhe më pak se një javë para fillimit zyrtar të urgjencës së Shëndetit Publik të OBSH-së në botë në 30 Janar. WEF-Gates-CEPI, njoftimi për vaksinat i paraprin Urgjencës së Shëndetit Publik të OBSH-së (PHEIK).

30 Janar 2020: Gjenevë: Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së përcakton se shpërthimi përbën një Urgjencë të Shëndetit Publik të Shqetësimit Ndërkombëtar (PHEIC). Ky vendim është marrë në bazë të 150 rasteve të konfirmuara jashtë Kinës, Raporti i parë i transmetimit nga personi në person në SH.B.A., raportohet 6 raste në SH.B.A., 3 raste në Kanada, 2 në Mbretërinë e Bashkuar.

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së kishte mbështetjen e fondacionit Bill dhe Melinda Gates, Big Pharma dhe Forumit Ekonomik Botëror (WEF). Ka indikacione që vendimi për WHO për të shpallur një Emergjencë globale u mor në ndikimin e Forumit Ekonomik Botëror (WEF) në Davos (21-24 Janar) duke u mbivendosur me takimin e Gjenevës të 22 janarit të Komitetit të Emergjencave.

Të dy Drejtorët e OBSH-së Tedros si dhe Bill Gates ishin të pranishëm në Davos 2020. Bill Gates njoftoi angazhimin e Fondacionit Gates me 10 miliardë $ për vaksinat gjatë 10 viteve të ardhshme.

30 janar, 2020 ushtrimi simulues u zhvillua. Të njëjtat interesa të korporatave dhe fondacionet të cilat u përfshinë në ushtrimin simulues të Xhon Hopkins në 18 Tetor u bënë anëtarët e vërtetë të përfshirë në ofrimin e përkrahjes së tyre për zbatimin e urgjencës së Shëndetit Publik të OBSH (PHEIC).

31 Janar 2020 – Një ditë më vonë pas fillimit të WHO Global Emergjente, administrata Trump njoftoi se do të mohojë hyrjen për shtetasit e huaj “që kanë udhëtuar në Kinë në 14 ditët e fundit”. Kjo menjëherë shkakton një krizë në transportin ajror, tregtinë Kinë-SHBA, si dhe industrinë e turizmit, duke çuar në falimentime të konsiderueshme, për të mos përmendur papunësinë.

Filloi menjëherë një fushatë kundër etnisë kineze në të gjithë botën perëndimore.

Në fillim të shkurtit: akronimi i koronavirusit u ndryshua nga nCoV- 2019 (emri i tij nën stërvitjen e simulimit të rastit në Tetor 201 nga John Hopkins para se të identifikohej në fillim të janarit 2020) në COVID-19.

28 shkurt 2020: Një fushatë masive për vaksinimin e OBSH-së u njoftua nga Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Kush ishte pas kësaj fushate: GlaxoSmithKline në partneritet me Koalicionin për Inovacionet e Përgatitjes Epidemike (CEPI). Eshtë një partneritet Gates-WEF, të dy ishin sponsorë të “ushtrimi simulues” të 18 Tetorit. Fushata për zhvillimin e vaksinave ishte iniciuar para vendimit të OBSH për të filluar një emergjencë globale të shëndetit publik. Ai u njoftua për herë të parë në takimin e WEF në Davos (21-24 Janar).

Fundi i Shkurtit 2020. Kolapsi i tregjeve të aksioneve, rritja e vlerës së stoqeve të Big Pharma.

Pasoja shkatërruese në fillim të marsit për industrinë turistike në të gjithë botën.

Fundi i shkurtit- në fillim të marsit: Kina: Më shumë se 50% e pacientëve të infektuar shërohen dhe janë larguar nga spitalet. Më 3 mars, gjithsej 49,856 pacientë janë shëruar nga COVID-19 dhe janë larguar nga spitalet në Kinë. Cfarë do të thotë se numri i përgjithshëm i “rasteve të konfirmuara të infektuara” në Kinë është 30,448. (Përkatësisht 80304 minus 49856 = 30,448 (80 304 është numri i përgjithshëm i rasteve të konfirmuara në Kinë (të dhënat e OBSH, 3 Mars 2020). Këto zhvillime në lidhje me “rimëkëmbjen” nuk raportohen nga media perëndimore.

5 Mars, Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së konfirmon që jashtë Kinës ka 2055 raste të raportuara në 33 vende. Rreth 80% e këtyre rasteve vazhdojnë të vijnë vetëm nga tre vende (Koreja e Jugut, Irani, Italia).

Këto shifra konfirmojnë se ne nuk po përballemi me një emergjencë globale shëndetësore, se probabiliteti i infeksionit është i ulët. Dhe bazuar në përvojën e Kinës, trajtimi për infeksionin e virusit është efektiv.

7 Mars: SHBA: Numri i “rasteve të konfirmuara” (të infektuar dhe shëruar) në Shtetet e Bashkuara në fillim të marsit është i rëndit të 430, duke arritur në rreth 600 në (8 Mars).

 

Krahasoni atë me shifrat që kanë të bëjnë me Virusin e Gripit: CDC vlerëson për 2019-2020 “të paktën 15 milion sëmundje të gripit të virusit … 140,000 spitalet dhe 8.200 vdekje.

Fillimi i Marsit: FMN dhe Banka Botërore të Shpëtimit

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së këshillon vendet anëtare që “Banka Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar kanë vënë në dispozicion fonde për të stabilizuar sistemin shëndetësor dhe për të zbutur pasojat ekonomike të epidemisë”. Kjo është “zgjidhja” e propozuar neoliberale e COVID-19. Banka Botërore ka angazhuar 12 biliardë dollarë në të ashtuquajturën “ndihmë”, e cila do të kontribuojë në ngritjen e borxhit të jashtëm të vendeve në zhvillim.

7 Mars: Kina: Pandemia është pothuajse e mbaruar

Rastet e reja të raportuara në Kinë bien në shifra dyshifrore. 99 raste të regjistruara në 7 Mars. Të gjitha rastet e reja jashtë krahinës Hubei janë kategorizuar si “infeksione të importuara” (nga vendet e huaja). Besueshmëria e të dhënave mbetet të përcaktohet:

99 raste të konfirmuara rishtazi, përfshirë 74 në Provincën Hubei,… Rastet e reja përfshinin 24 infeksione të importuara – 17 në Provincën Gansu, tre në Pekin, tre në Shanghai dhe një në Provincën Guangdong.

Vërejtjet përfundimtare

Kemi të bëjmë me një krizë globale komplekse me implikime të gjera ekonomike, sociale dhe gjeopolitike.

Ne kemi ofruar informacione të faktuara si dhe analiza në një format të përmbledhur “sens të përbashkët”.

Eshtë e rëndësishme që COVID-19 të jetë objekt i një debati të gjerë dhe që “interpretimet zyrtare” të kundërshtohen me forcë.

Ne kërkojmë nga lexuesit tanë të shpërndajnë këtë artikull, si dhe artikuj të tjerë Global Research që kanë të bëjnë me koronavirusin COVID-19./Gazetaimpakt/globalresearch/

OPINIONE