Bota

Dalai Lama: “Terroristët muslimanë” është një term i gabuar

Udhëheqësi shpirtëror i Tibetit, Dalai Lama fuqishëm i kundërshtoi termat si “terroristët muslimanë”, duke thënë se ai ndihet jashtëzakonisht ‘i pakëndshëm’ nga ” një përdorim i tillë.

Udhëheqësi shpirtëror budist tibetian përsëriti të shtunën, më 1 prill, 2017, mosmiratimin e tij të fortë të termave si “terroristët muslimanë”, duke thënë se ai ndihet jashtëzakonisht “i pakëndshëm nga ” të përdorimi i tillë i gabuar.

“Përdorimi i termave të tilla (si terroristët muslimanë) është i gabuar dhe unë ndjehen i parehatshëm. Muslimanët janë pasues të vërtetë të Islamit të cilët ndjekin Kur’anin seriozisht dhe sinqerisht, “tha Dalai Lama, me rastin e shënimt të Jubileut të Artë të” The Dainik Asom, “raportoi gazeta The Economic Times.

Laureati Nobel shprehur neverin e tij ndaj terminologjisë negative, të komuniteteve specifike, ndërsa ishte duke folur në një rast jubilar të përvjetorit të grupit ‘The Assam Tribune’.

Ai kritikoi gjithashtu Budistët në Birmani që po i dëmtojnë muslimanët, duke i quajtur ata si “elementë të djallëzuar.”

Komentet vijnë ndërsa Islamofia ka arritur nivel të paparë që nga 11 shtatori 2001, ku shumë grupe muslimane që fajësuan ndalimin e muslimanëve nga Presidenti Trump.

Muajin e kaluar, një person hyri në një xhami Tucson në Arizona, i cili copëtoi mbi 130 kopje të Kur’anit të Shenjtë në xhami, ndërsa zyrtarët e policisë thanë se nuk kishte asnjë dëshmi se sulmi ishte një “krim i urrejtjes.”

Edhe pse ky ishte sulmi parë në Qendrën Islame në Tucson, ajo nuk është e para xhami që u sulmua në Amerikën e Veriut.

Në janar, një 27-vjeçar, përkrahës i Trumpit hapi zjarr në një xhami në Quebec City, duke vrarë gjashtë vetë dhe duke plagosur 19 të tjerë.

Gjithashtu në janar, një xhamie në Viktoria, Teksas, iu vu zjarri, dhe autoritetet tani po hetojnë incidentin si zjarrvënie. Vetëm pesë ditë para, një xhami në Kaliforni ishte vandalizuar .

Viti 2015 u emërua edhe si viti më i keq për sulmet ndaj xhamive.

Burimi : ABNA24/ ML