Shqiperia

Dalin emrat e komandove që refuzuan të luftonin për NATO-n

Daki emrat e katër komandove të Forcave Speciale Shqiptare, të cilët janë arratisur dhe nuk janë kthyer më në atdhe:

 

1. Ylber Tokrri

2. Aleksandër Shkulaku

3.Klevis Lamkaj

3.Reni Ajazi

Lidhur me këtë çështje prokuroria ka nisur hetimet duke bashkëpunuar me autoritetet britanike.

Të katërt ata po hetohen për dezertim pas denoncimit nga Ministria e Mbrojtjes.

Ministria e Mbrojtjes informon se është bërë kallëzimi penal në Prokurori për “dezertim”.

“Lidhur me lajmin e publikuar në media pasditen e sotme, zyra e shtypit në Ministrinë e Mbrojtjes bën me dije se: 4 efektivë ushtarake, që kanë qenë duke kryer detyrën e tyre jashtë vendit, nuk janë kthyer në Shqipëri pas përfundimit të saj.

Sipas “Kodit Penal Ushtarak”, ndaj 4 efektivëve, pranë Prokurorisë së Rrethit, Tiranë është depozituar kallëzim penal “Për dezertim”. Prej disa javësh, çështja është në hetim nga ana e autoriteteve përkatese’, thuhet në njoftimin zyrtar të Ministrisë.